Lonbakken Mek. Verksted har i 2010 levert fasaden til det nye kulturhuset på Otta.  Dette er den største fasaden vi har kledd med skiferplater så langt.  

Vi har, sammen med Minera AS, utviklet et opphengsystem i aluminium som er enkelt å håndtere og raskt å sette opp. Ikke mindre enn 4000 festebrakketter skal skues fast på aliminumsskinnene, før det så settes skiferplater fast. 

Vi mener at vi med dette prosjektet har vist at skifer er svært så anvendelig som fasadeplate, både mhp. utseende og holdbarhet.  Holdbarheten er også dokumentert med alle de mange tusen skifertak vi har i Norge.  Skifer er dessuten norsk, hentet fra det norskeste av alt, - grunnfjellet.  

Vi refererer til Sel kommune, der de sier at "Fasaden på det nye kulturhuset blir et utstillingsvindu for bygdas steinindustri, og vil framstå som en stolthet for Otta"!

Kåret til verdens fineste!

Lonbakken Mek. Verksted har bidratt med stålkontruksjonene i det nye signalbygget som er reist Tverrfjellet.   Bygget er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta.

World Display Building of the Year

Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion, Hjerkinn, Norway, Snøhetta, NorwayThe Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion is located at Hjerkinn on the outskirts of Dovrefjell National Park, which rises 1200 metres above sea level and is home to Europe’s last wild reindeer herds and is the natural habitat for many rare plants and animals. The 90m² building, which features a rigid outer shell and an organic inner core is open to the public and serves as an observation pavilion for the Wild Reindeer Foundation educational programmes.

 

Tverrfjellhytta på Hjerkinn har for Lonbakken mekaniske verksted AS vært en spennende og utfordrende leveranse som vi er stolte og glade for å ha fått være med på. Bygget har en spesiell utforming og er oppbygd på en måte som er unik.
 
Med en profesjonell byggherre som Norsk Villreinsenter ved Jo Skorem og prestisjefylte Snøhetta som arkitekter var det med stor ydmykhet vi sammen med Prebygg satte i gang arbeidene. Møtene med byggherre og arkitekter har vært interessante og givende, og sammen med de og Prebygg har vi løst utfordringene som har dukket opp. Ole Traasdahl hos Prebygg var på anlegget nesten daglig i byggeperioden, og fulgte opp framdriften svært tett. De siste arbeidene ble utført i slutten av mai 2011.
 
Konstruksjonen består av 10mm stålplate på betongplaten, ”reisverk” av HEA-bjelker og utvendig og innvendig kledning av 10mm stålplate. Taket er også både utvendig og innvendig av 10mm stålplate, med bæring av 400mm hulldekke. De synlige sveisene ble det satt store krav til, og vinkelsliper skulle helst ikke brukes. Den største utfordringen ble å få himlingen helt jevn uten svanker, og til slutt ble dette svært bra.
 
Overflatebehandlingen skulle naturen selv stå for, og etter hvert har rustfargen blitt mer og mer dominerende. På de ferskeste sveisepunktene ble en saltsyreoppløsning brukt for å framskynde rustprosessen til åpningsdagen. Det er brukt stålkvalitet S355J2 og NVE 36 på alle materialene.
 
Tverrfjellet er en meget eksklusiv byggeplass, og våre montører så nesten daglig moskus i området.
 
Alt i alt har Tverrfjellhytta vært en god og interessant jobb, og for oss er det artig å få være med på en leveranse som har fått så stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet!
 
Les artikkel i Aftenposten her.

Les artikkel i GD her.

Alle bilder er gjengitt med tillatelse fra Ole R. Traasdahl.


Lonbakken Mek. Verksted har i 2009/10  hatt store leveranser til det nye sykehuset på Otta.  Vi har levert både innvendige og utvendige trapper, bygningskonstruksjoner og detaljer, samt det mest synlige, det skiferkledde inngangspartiet.

Vi har 8 gjester.


Lonbakken Mek. Verksted er sertifisert i henhold til EN 1090-1 og ISO 3834-2.  

Det betyr at vi kan CE-merke våre produkter og produsere bærende stålkonstruksjoner til og med utførelsesklasse EXC 3, og bærende aluminiumskonstruksjoner til og med utførelsesklasse EXC 2.

1090  3834-2

(Klkk for større utgaver)

Ansvarsrett

EPD-logo
NEPD00282E
Milijødeklarasjon på ståltrapp.
Hent rapporten her.