Leveranse på Utøya-kaia

Endelig kan vi slippe nyheten om at vi skal levere stål til det nasjonale minnestedet på kaia mot Utøya. Vår kunde er Skanska Norge og vi takker ydmykt for tilliten igjen.

Skanska skriver på sin hjemmeside om leveransen til Statsbygg:

"Minnestedet ved Utøyakaia er utformet med mål om å skape en vakker plass der ofrene for terrorangrepet 22. juli 2011 og lokalsamfunnets innsats i redningsarbeidet kan minnes og hedres, og der dages aktiviteter i forbindelse med virksomheten på Utøya og almen rekreasjon kan opprettholdes.

Minnestedet i seg selv vil bestå av 77 bronsesøyler i tre meters høyde, (disse er ikke en del av denne leveransen), satt ut i et bølgende mønster. Søylene spennes inn i nederste trinn av natursteinstrapp. Øvrig publikumsareal har grusdekke"

For oss er dette naturligvis et prosjekt vi setter høyt; dette betyr så mye for så mange. Vi lover å gjøre vår del for at Utøykaia i Hole kommune skal bli et ærverdig minnested for ofrene vi aldri må glemme.

Vårt bidrag i prosjektet består i hovedsak av syrefast stål. Leveransene våre har allerede startet, og den resterende brorparten vil skje i løpet av januar 2021.


FOTO: Manthay Kula / Statsbygg / NTB scanpix